Algemene informatie Florida

Florida, gelegen in de VS is natuurlijk een staat die over de hele wereld bekend is. 2 miljoen meer inwoners dan Nederland en ook nog eens een oppervlakte die 4 keer zo groot is als Nederland! Als dat niet nieuwsgierig maakt?
Algemene informatie Miami

Miami, een van de meest bekende steden ter wereld. Een veel bezongen stad, en dan met name de zonnige kant ervan. Het is een stad van strand, zee maar ook van hoge gebouwen en een bekend financieel centrum. Zuid-oost gelegen in Florida is Miami een echte Metropool. Maar liefst 5 miljoen inwoners telt Miami. Amsterdam telt er zo’n 750 000. Leuk detail van Miami is dat het in 2008 beoordeeld is als schoonste stad van Amerika, volgens het bekende Forbes Magazine. In Miami is dus genoeg schone lucht, groene parken, schone straten en schoon drink water te vinden. De haven van Miami is trouwens de grootste Cruise Schip haven ter wereld.

Algemene informatie Orlando

Orlando, een stad in het Amerikaanse Florida die om vele redenen bekend is. Denk aan Walt Disney World Resort, Seaworld en het attractiepark Universal Orlando Resort. Grotendeels dankzij deze drie bestemmingen, maar ook door het heerlijke klimaat is Orlando een van de meest bezochte toeristische regio’s van Amerika. Daarnaast heeft Orlando ook een van de grootste universiteiten van Amerika. De universiteit van Florida heeft de grootste campus van de staat en biedt onderdak aan ruim 50.000 studenten. Door het veelzijdige karakter van de stad is het altijd zonnige Orlando zeker interessant voor een reiziger die bereidt is wat verder te reizen dan Spanje of Italië.