Staat en economie

Florida

Staat

In Florida zijn er eigenlijk 2 partijen die groot zijn en dat zijn de Republikeinen en de Democraten. Florida heeft de neiging meer voor de Republikeinen te kiezen, bij de verkiezingen heeft trump ook gewonnen in Florida.

De gouverneur is min of meer de president van de staat, de baas. Deze wordt direct gekozen door kiesgerechtigde inwoners van Florida. Elke zes jaar komt er een nieuwe verkiezing. Een bekende gouverneur van Florida was Jeb Bush, de broer van voormalig president George W. Bush.
Economie

Miami is een de belangrijkste financiele centrum’s van de Amerika. Miami wordt dan ook beschouwd als “beta world city”. Grote bedrijven hebben zich in de loop van de jaren gevestigd (Bacardi, Burger King, AIG, Disney en Microsoft). Miami International Airport en de Haven van Miami zijn ontzettend grote transporthavens. Met name lading vanuit Zuid – Amerika en de Cariben komt hier binnen. Het financiele district van Miami bevat talloze internationale banken. Tourisme is zelf een grote inkomst voor Florida. Maarliefst 12 miljoen mensen bezoeken de staat jaarlijks voor vakantie, gezamenlijk geven zij 17 miljard dollar uit. Het art deco district in South Beach is wereldbekend om haar vele nachtclubs, stranden, historische gebouwen en shopping-malls.

Financiële Centrum van Miami

Een wolkenkrabber is vaak al zo’n 100 meter hoog. Miami telt er meer dan 50. Banken, verzekeraars en andere financiële instellingen zitten er in deze gebouwen. Niet voor niets wordt Miami als een van de belangrijkste financiële centra van de VS beschouwd. Logisch dat bedrijven als AIG, Bacardi en Burger King zich hebben gevestigd in de metropool van Florida.

Miami

Staat

In Florida, de staat waar Miami tot behoort, zijn er eigenlijk 2 partijen die groot zijn en dat zijn de Republikeinen en de Democraten. Flordia heeft de neiging meer voor de Republikeinen te kiezen, al is bij was de meerderheid van de afgelopen verkiezingen voor president Obama.

De gouverneur is min of meer de president van de staat, de baas. Deze wordt direct gekozen door kiesgerechtigde inwoners van Florida. Elke zes jaar komt er een nieuwe verkiezing. Een bekende gouverneur van Florida was Jeb Bush, de broer van voormalig president George W. Bush.

De burgermeesters van steden worden in Amerika verkozen. Op dit moment is Manuel A. Diaz burgermeester van Miami.
Economie

Miami behoort tot ’s werelds grootste financiele centra. Het heeft dan ook een sterke internationale identiteit. Miami wordt ook wel de “beta World city” genoemd. Van vele grote bedrijven is het hoofdkgebouw in Miami. Denk aan Bacardi, Burger King, CompUSA, U.S. Century Bank en World Fuel Services. Ook is in Miami het hoofdgebouw van vele multinationals die actief zijn in de Latijns Amerikaanse markt. Denk aan Microsoft, Oracle, Disney en AIG. Miami Downtown heeft de grootste concentratie van internationale banken in heel Amerika. Toerisme is belangrijk voor Miami, elk jaar komen zo’n 12 miljoen mensen op de stad af, die samen 17 miljard euro investeren.

Havens

Miami International Airport heeft meer dan 35 miljoen passagiers per jaar. Daarmee is het een ontzettend groot vliegveld, een van de grootste van Amerika. Miami heeft ook een van de grootste havens van Amerika, the Port of Miami. Het is de grootste cruiseschip haven in de wereld. Het word ook wel de Cruise Hoofdstad van de Wereld genoemd. In 2007 had de haven 3,800,000 passagiers.

Hoge gebouwen

Downtown Miami staat bekend om de inmens grote gebouwen. Ook is hier het American Airlines Arena gevestigd. Een ontzettend groot stadium van Miami Heat, de NBA basketball club van Miami. Rondlopen in Downtown Miami is al een belevenis op zich. Miami heeft een onzettend groot financieel centrum, een van de grootste ter wereld. En er zijn dus ook genoeg.

Orlando

Staat

Orlando behoort tot Florida, één van de staten van Amerika. In de staat Florida zijn de Democraten en Republikeinen de grootste partijen. Elke staat heeft vaak een voorkeur en Florida heeft vaak de voorkeur voor de Republikeinen. Toch waren de meeste stemmen van de afgelopen verkiezingen voor de democratische president Obama.

Elke staat in Amerika heeft een soort eigen president, een baas. Dit is de gouverneur, die elke zes jaar gekozen wordt door de inwoners van Florida. Een van de bekendere gouverneurs van Florida was Jeb Bush, familie van de voormalige president George W. Bush.

De huidige burgermeester van Orlando is Buddy Dyer. Ook de burgermeester wordt rechtstreeks door het volk verkozen.

Handig: in Orlando is een Nederlandse ambassade aanwezig.
Economie

Orlando staat bekend om het feit dat haar economie voor een groot deel gebaseerd is op het toerisme. De talloze themaparken, bars, clubs, restaurants en hotels maken een groot deel van de omzet van Orlando. In 2004 waren er bijvoorbeeld 48 miljoen bezoekers in Orlando. Dit zijn overigens niet alleen toeristen: de metropool heeft ook een groot internationaal conferentiecentrum waar dagelijks vele zakelijke deals gesloten worden. Naast deze vele bezoekers heeft Orlando ook een groot deel van haar inkomsten te danken aan de groei van de high tech-industrie. Tenslotte zorgt de film-, televisie- en gameindustrie voor behoorlijk wat geld in het laatje.

High Tech

Pas sinds enkele jaren is er een grote technologische groei aanwezig in Orlando, een groei die zich nog steeds voortzet. Inmiddels genereert de technologische industrie in Orlando ruim veertien miljard dollar en is het verantwoordelijk voor werkgelegenheid voor zo’n 53. 000 mensen. In Amerika staat Orlando bekend als een cluster van innovatie in digitale media, luchtvaart, ruimtevaart en misschien wel het belangrijkst: software. Meer dan 150 softwarebedrijven, die samen meer dan 20 landen vertegenwoordigen, hebben zich gevestigd in Orlando.

Onderzoek

Een van Amerika’s grootste research centra, het Central Florida Research Park, heeft zich gevestigd in Orlando. Een park ter grootte van zo’n 4500 vierkante kilometer waarin meer dan 120 bedrijven werk bieden aan 9.000 werknemers. Dit onderzoekspark in Orlando is de spil voor het Amerikaanse leger. Onder andere het leger, de marine, de luchtmacht en de kustbewaking hebben hier hun grootste onderzoekslocaties met geavanceerde simulatoren.
Film, TV & Games

Een andere sterk groeiende sector in Orlando’s economie is de film-, televisie- en game industrie. Dit komt onder andere door de aanwezigheid van Universal Studio’s, Disney’s Hollywood Studio’s en de Florida Interactive Entertainment Academy. Onder andere EA Games, een groot gamebedrijf dat bekend is van spellen uit de FIFA reeks en Need for Speed, heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Orlando.