Flora en Fauna

Florida

Florida is 4 maal zo groot als Nederland. In dit oppervlakte zijn naast de vele steden ook veel natuur te vinden. Grote uitgerekte stranden, wildernis en grote nationale parken. Boerenlandschap is ook aanwezig in Florida, en het hoogste punt in de staat is 105 meter. Toch zijn het vooral de steden en stranden die mensen aantrekken. Opmerkelijk is dat vaak vlak naast een stad een grote wildernis is. Je zit dus al gauw in de middle of nowhere. Orkanen komen regelmatig voor in Florida. Met name tijdens het orkaanseizoen.

Flora

Naast de lange uitgestrekte stukken land voor boeren bestaan in Florida. Net als de suikerbiet en de citrus. Ook beschikt Florida over lang uitgerekte vlaktes met dennenbomen. De everglades is zo’n park waar veel van de typisch Amerikaanse flora te vinden is. Fantastisch om eens te bezoeken. In de everglades zijn veel verschillende plant en diersoorten te vinden. Meer dan 2000 verschillende plantensoorten zijn geteld in de Everglades.
Fauna

Florida kent andere diersoorten dan Nederland. Het is bijvoorbeeld af te raden om in een meer of rivier te zwemmen tenzij aangegeven dat het veilig is. Alligators en giftige slangen komen voor in deze gebieden. Ook bestaat aan de strand het gevaar van haaien aanvallen. Al komt dit niet vaak voor, de kans is er. Per jaar zijn er rond Volusia County zo’n 50 haaienaanvallen, waarvan er maar eens in de 2/3 jaar eentje fataal is, niet iets om je over zorgen te maken dus. Wanneer er niemand in het water is vraag altijd even de Lifeguard of je mag zwemmen.

Miami

Flora & Fauna

Natuur in Miami, je zou het niet gauw verwachten maar het is er wel degelijk. Parken, rivieren en eilanden vol natuur. Het is zeker wel te vinden in de stad liggend in Florida.

Denk bijvoorbeeld aan Jungle Island. Een gebied dat niet groot is, klein zelfs, maar erg mooi en bezienswaardig. Dit park is met name erg fijn voor de hete uurtjes van het middaguur.
Miami River

De Miami River is een rivier die vanuit het de Everglades recht door Downtown Miami loopt. De 9 km lange rivier zou oorspronkelijk worden opgeheven en werd in die tijd ook erg vervuild. Gelukkig namen de bedrijven die deze rivier wouden behouden maatregelen en sinds dien is het een schone rivier. Sinds kort is er de Miami Riverwalk. Hier is het mogelijk om langs de rivier te lopen, dineren of om wat te drinken.

Orlando

Flora & Fauna

Bij Orlando denkt niet iedereen direct aan natuur. Toch is deze wel aanwezig in de stad, en niet eens zo ver van het industriële centrum. Grote uitgestrekte tuinen, subtropische bossen en zwemmeren, ook dat is Orlando. Bezoek bijvoorbeeld Alexander Springs, een goed bewaard gebleven stukje natuur met indrukwekkende watervallen.
Wildlife Parks

Erg bijzonder zijn de “wildlife parks” waar je rond kan lopen tussen diverse bijzondere diersoorten. Denk aan Gatorland: een spannend natuurpark waar diverse alligators en krokodillen op de loer liggen. IJzingwekkend spannend zijn de shows waarin gespecialiseerde trainers in de voetsporen van Steve Irwin treden en een worsteling aangaan met grote alligatoren. Of bezoek de Discovery Cove, een prachtige natuurlijke oase. Zwem met de dolfijnen of ga snorkelen in een van de adembenemende koraalriffen.