Het Weer

Florida heeft als bijnaam the Sunshine State en heeft die naam uiteraard te danken aan het hoge aantal zonne-uren, maar ook aan het feit dat Florida een belangrijke vakantie- en overwinterbestemming is voor Amerikanen. Het klimaat is voor het grootste gedeelte een warm zeeklimaat. Het weer is daarom erg aangenaam, en het zonnige weer trekt het hele jaar door veel vakantiegangers naar Florida.

De Winter

De winters in Florida zijn zeer mild. Over het algemeen is het zacht, zonnig en zeer aangenaam. Miami en omstreken noteren heel veel dagen met temperaturen boven de 20 graden en als het écht koud wordt dan zakt de temperatuur overdag naar waardes van 10 tot 15 graden. Niet voor niets is Florida dé overwinterbestemming voor veel Amerikanen en wordt de staat wel eens gekscherend het bejaardenhuis van Amerika genoemd. Voor Europeanen is Florida een ideale vakantiebestemming vanwege dit mooie weer.

De Zomer

Al met al is Florida een ideale bestemming om te genieten van mooi en zonnig weer. Zelfs in de winter is het er relatief warm te noemen en in zomer heerst er een subtropisch klimaat. Voor een vakantie om optimaal van mooi weer te genieten in ieder seizoen is Florida de ideale bestemming.

Zelfs in de winter is het er relatief warm te noemen en in zomer heerst er een subtropisch klimaat. Voor een vakantie om optimaal van mooi weer te genieten in ieder seizoen is Florida de ideale bestemming.
Kaart

Op de kaart van Florida is te zien dat het ligt in de Verenigde Staten van Amerika. De Verenigde staten is een federale republiek in Noord-Amerika, en omvat het District of Columbia en 50 staten, op de kaart is heel duidelijk te zien dat het aan verschillende staten grenst is. De totale landoppervlakte van Florida op de kaart van de Verenigde Staten is relatief klein omdat de Verenigde Staten uit meerdere staten bestaat, en niet alleen uit de kaart van Florida.
Steden

De Verenigde Staten grenst op de kaart van Florida aan het Caribisch gebied. Op de kaart van Florida is de afstand tot Mexico niet ver. Zoals op de kaart te zien is, is Florida de meest zuidelijke staat van de Verenigde staten en het heet ook niet voor niets ‘’The Sunshine State’’.

Afstand in Florida

De afstand van New York naar Los Angeles bedraagt bijna 6000 kilometer. Dat toont aan dat de Verenigde staten een erg groot land is, waarvan de kaart van Florida maar een klein onderdeel is. Onder jurisdictie van de Verenigde Staten vallen: de Commonwealth of Puerto Rico, de Virgin Islands, Guam, Amerikaans Samoa, een aantal kleine, vaak onbewoonde eilandjes in de Grote Oceaan. Op de kaart van Florida zijn deze kleine eilandjes goed zichtbaar.