Informatie Florida

Florida is een staat van de Verenigde Staten die Zuid-Oost gelegen is. Aan Florida grenst de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan. De staat is maar liefst 4x zo groot als Nederland en telt ook nog eens meer inwoners. Daarmee behoort het dan ook de op 3 na meest bevolkte gebieden van Amerika. Het is een staat met een warm subtropisch klimaat. Miami en Orlando zijn de bekendste steden van Florida, maar ook Disney World is te vinden in de staat. Toch is Thallahassee de hoofdstad van de staat. En dan is er maar een stad veruit de grootste en dat is Jacksonville. Florida werd al duizenden jaren geleden bewoond door verschillende stammen, maar sinds de mensen uit Europa kwamen groeide de bevolking pas snel. De bijnaam van Florida is the Sunshine State, niet voor niets, want het klimaat is erg aangenaam.
Feiten

Ga voor alle feiten naar feitentabel.

naam Florida, State of Florida
Ligging Noord Amerika
Taal Engels
Geld Amerikaanse Dollar
Vliegtijd 9 uur
Tijdsverschil 6 of 7 uur verschil met Nederland
Populaire Bestemmingen Orlando, Miami, Disney World
Inwoners 20,97 miljoen inwoners
Gemiddelde temperatuur Zomers rond 30°C, winters rond 20°C
Reismogelijkheden Vliegtuig

Klimaat

Dat het weer in de Dominicaanse Republiek altijd mooi is, ligt aan het tropische klimaat. Dit zorgt voor een gemiddelde temperatuur in de Dominicaanse Republiek tussen de 25 en 30 graden. De enkele keer dat minder mooi weer voorkomt, is slechts voor korte duur.

Vakantie

Een vakantie naar Florida is op zich niet duur. De prijzen in de Sunshine State zijn vergelijkbaar of goedkoper met die van Nederland. De grootste kostenpost is het vliegticket, deze is in verhouding duurder dan een vliegvakantie naar bijvoorbeeld Spanje.