Algemene informatie Florida

Florida, gelegen in de VS is natuurlijk een staat die over de hele wereld bekend is. 2 miljoen meer inwoners dan Nederland en ook nog eens een oppervlakte die 4 keer zo groot is als Nederland! Als dat niet nieuwsgierig maakt?
Algemene informatie Miami

Miami, een van de meest bekende steden ter wereld. Een veel bezongen stad, en dan met name de zonnige kant ervan. Het is een stad van strand, zee maar ook van hoge gebouwen en een bekend financieel centrum.  Miami ligt in het zuid-oosten van Florida en is een echte metropool. De stad telt maar liefst 5 miljoen inwoners. Ter vergelijking: Amsterdam telt er zo’n 750 000. Leuk detail van Miami is dat de stad in 2008 beoordeeld is als schoonste stad van Amerika, volgens het bekende Forbes Magazine. In Miami is dus genoeg schone lucht, groene parken, schone straten en schoon drinkwater te vinden. De haven van Miami is trouwens de grootste cruiseschip-haven ter wereld.

Algemene informatie Orlando

Orlando, een stad in het Amerikaanse Florida die om vele redenen bekend is. Denk aan Walt Disney World Resort, Seaworld en het attractiepark Universal Orlando Resort. Grotendeels dankzij deze drie bestemmingen, maar ook door het heerlijke klimaat is Orlando een van de meest bezochte toeristische regio’s van Amerika. Daarnaast heeft Orlando ook een van de grootste universiteiten van Amerika. De universiteit van Florida heeft de grootste campus van de staat en biedt onderdak aan ruim 50.000 studenten. Door het veelzijdige karakter van de stad is het altijd zonnige Orlando zeker interessant voor een reiziger die bereid is wat verder te reizen dan Spanje of Italië.

Achtergronden per regio

Florida

Achtergrond

Florida is al sinds tijden een van de bekendste staten van Amerika. Miami is een van de bekendste steden van de wereld. De bijnaam Sunshine State is niet voor niks. Veel zon strand en lekker eten kan je zeker vinden in Florida. Met name gespecialiseerd in vis (die vers uit de zee komt) restaurants en steakhouses. Een van de grootste havens bevindt zich in Florida. 700 vliegvelden, waarvan een de grootste van heel Amerika is. Kortom een van de veelzijdigste staten van Amerika, en een perfect vakantieoord. Interessant genoeg om meer over te weten te komen.
Cultuur

De typische cultuur van Florida, verschilt die nou van de Amerikaanse? Wil je meer weten, klik dan op de titel

Eten en drinken

Caribische gerechten met de naam Florribean? Wil je meer weten, klik op de titel.

Flora & Fauna

Alligators, giftige slangen en haaienbeten en een immens groot Nationaal Park. Benieuwd naar de Flora en Fauna? Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Geschiedenis

Indianen, orkanen en de Grote Depressie: de geschiedenis van Florida is erg divers. Meer weten? Klik dan op de titel.

Staat

Gouverneur. Een soort van president, maar dan alleen van de staat. Hoe zit dat? Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Inwoners

Jim Morrisson woonde er, en op dit moment nog 20.000.000 anderen. Wie zijn dat? Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Economie

Een van Amerika’s grootste financiele districiten ligt in Miami. Dat betekent onder andere meer dan 50 wolkenkrabbers, wat nog meer? Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Miami

Achtergrond

Miami, een van de meest bekende steden ter wereld. Een veel bezongen stad, en dan met name de zonnige kant ervan. Het is een stad van strand, zee maar ook van hoge gebouwen en een bekend financieel centrum. Zuid-oost gelegen in Florida is Miami een echte Metropool. Maarliefst 5 miljoen inwoners telt Miami. Amsterdam telt er zo’n 750 000. Leuk detail van Miami is dat het in 2008 beoordeeld is als schoonste stad van Amerika, volgens het bekende Forbes Magazine. In Miami is dus genoeg schone lucht, groene parken, schone straten en schoon drink water te vinden. De haven van Miami is trouwens de grootste Cruise Schip haven ter wereld.
Cultuur

Zuid-Amerikaans eten in Miami, het kan. Heel goed zelfs! Wil je meer weten, klik dan op de titel

Eten en drinken

Caribische gerechten met de naam Florribean? Wil je meer weten, klik op de titel.

Flora & Fauna

Natuur in zo’n grote stad als Miami? Het kan zeker! Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Geschiedenis

Van Indianen tot vele bekende Amerikanen. Hoe verliep dat? Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Staat

Over gouverneurs en burgermeesters. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Inwoners

De stad van onder andere Hulk Hogan, Timbaland en Iggypop. Talloze beroemdheden. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Economie

Miami, een stad waar de motto “the sky is the limit” zeker van toepassing is. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Orlando

Achtergrond

Orlando, een stad in het Amerikaanse Florida die om vele redenen bekend is. Denk aan Walt Disney World Resort, Seaworld en het attractiepark Universal Orlando Resort. Grotendeels dankzij deze drie bestemmingen, maar ook door het heerlijke klimaat is Orlando een van de meest bezochte toeristische regio’s van Amerika. Daarnaast heeft Orlando ook een van de grootste universiteiten van Amerika. De universiteit van Florida heeft de grootste campus van de staat en biedt onderdak aan ruim 50.000 studenten. Door het veelzijdige karakter van de stad is het altijd zonnige Orlando zeker interessant voor een reiziger die bereidt is wat verder te reizen dan Spanje of Italië.
Cultuur

In Orlando vind je een multiculturele en dynamische smeltkroes van culturele achtergronden. Met de grote filmstudio’s, stijlvolle wijken en een bruisend nachtleven is er voor elk wat wils op het gebied van cultuur in Orlando. Wil je meer weten, klik dan op de titel

Eten en drinken

Eten in Orlando, dan denk je al snel aan de vele visgerechten. Gamba’s, kreeft en visburgers zijn typische gerechten voor Orlando. Door de multiculturele invloeden staat het eten in Orlando bekend om zijn uiteenlopende keukens. Wil je meer weten, klik op de titel.

Flora & Fauna

Een stad midden in de natuur. Met krokodillen, meren en watervallen, bevind je je op een paar kilometer rijden al midden in de moerassen! Begeef je tussen het wildlife van Orlando in de verschillende natuurparken of dobber rond in een van de vele uitgestrekte meren en ontdek zo wat Orlando aan flora en fauna te bieden heeft. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Geschiedenis

Oorspronkelijk bewoond door Indianen, herontdekt door kolonisten en een belangrijk decor tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog: de geschiedenis van Orlando is zeer bewogen en de moeite waard om je in te verdiepen. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Staat

De staat Florida: van traditie Republikeins, maar ook een staat die Obama steunt. Burgemeester Buddy Dyer wordt op handen gedragen door zijn inzet voor de stad Orlando als cultureel centrum. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Inwoners

Een all-American stad, maar ook veel andere culturen komen samen in Orlando. Dat een groot deel van de inwoners van Orlando uit Azië, Afrika en Spaanstalige landen komt valt goed te merken aan het diverse straatbeeld. Wil je meer weten, klik dan op de titel.

Economie

Orlando, een stad die draait op het toerisme. Maar ook de high tech- en entertainmentindustrie zijn van groot belang voor de economie van Orlando Wil je meer weten, klik dan op de titel.