Bezienswaardigheden in Florida

In Florida zijn vele verschillende bezienswaardigheden te zien. De stad Miami alleen al is een grote bezienswaardigheid. Disney World kan je je zo een week vermaken maar ook de vele zandstranden zijn goed te bezoeken. Grote sportclubs uit Florida zijn Miami Heat, Tampa Bay Rays en Orlando Magic. Bij deze grote clubs horen natuurlijk ook grote sportstadions. Ook heeft Florida de bekende Daytona International Speedway. Florida telt ook nog eens talloze universiteiten. Een plek in Florida die over de hele wereld bekend is, is natuurlijk het Kennedy Space Center (Cape Canaveral), een basis waar onder andere Space Shuttles de ruimte in worden gestuurd.

De haven van Miami is de grootste Cruiseschip haven. Vanaf hier zijn vele cruise shepens te bekijken. Het financiële centrum van Miami is de een na grootste van de VS, grote hoge glazen gebouwen, zeker de moeite waard! Als je dan nog niet weet wat je moet bezichtigen kan je simpelweg rond gaan lopen door de grote steden Jacksonville, Miami, Tampa, St Petersburg, Orlando, Fort Lauderdale, Tallahassee of Coral Springs. Florida is bekend om de vele bloemen die het heeft. Het is daar ook na vernoemd, La Florida betekend de bloemrijke. In het zuiden van Florida is het nationaal park Everglades te vinden, wat een zeer groot en mooi natuurgebied is. Dwalen door bossen, heuvels en bergen is heerlijk. Sensatiezoekers moeten Florida eens bezoeken in het orkaan seizoen.

Ontdek nu wat er te doen is in Florida!

Florida

Disney World Florida

In 1971 opende het pretpark Magic Kingdom wat tot op de dag van vandaag het meest bezochte themapark ter wereld is. Als snel volgde er meer parken, zoals Epcot, Disney’s Hollywood Studio’s en Disney’s Animal Kingdom. Deze vier parken vormen samen met de waterparken Blizzard Beach en Typhoon Lagoon het Walt Disney World Resort.
Magic Kingdom

Magic Kingdom, het bekendste park, is volledig gewijd aan de disney-karakters en bevat achtbanen, parades en andere attracties voor jong en oud. In het Magic Kingdom bevindt zich onder andere de populaire attractie ‘pirates of the caribbean’, de inspiratie voor de gelijknamige films met Johnny Depp.

Overige parken

Epcot is het park dat gewijd is aan internationale cultuur en technische ontwikkeling. Het staat op de zesde plaats van meest bezochte parken ter wereld. In Disney’s Hollywood Studio’s staat het filmmaken centraal. Je kan langs sets lopen van bekende films en ziet overal ‘live actions’-optredens. Natuurlijk zou het geen Disneypark zijn zonder enkele rollercoasters. Disney’s Animal Kingdom doet misschien denken aan een gewone dierentuin, maar hier valt veel meer te beleven. Naast het bewonderen van de vele dieren, zijn hier ook nog optredens van bijvoorbeeld the lion king en achtbanen met een dierlijk tintje. De dieren in het park lijken in het wild te leven, omdat de hekken en andere omheiningen gecamoufleerd zijn. Natuurlijk is ook hier, net zoals in de andere parken, de kans groot dat je Mickey en Minnie tegen het lijf loopt.
Vervoer in Disney World

Binnen het resort zijn verschillende gratis vervoermogelijkheden. Zo is er de monorail en zijn er bussen. Eigenlijk is het vereist dat je een kaartje hebt dat bewijst dat je op het resort verblijft, maar in de praktijk wordt dit nauwelijks gecontroleerd.

Miami

Bezienswaardigheden

Miami is een stad waar weinig toeristen zich zullen vervelen. Voor iedereen is wel wat te zien. Zo kan je naar Little Havana, een typische buurt met sterke Latijns-Amerikaanse invloeden, waar heerlijk Cubaans te eten is. Of juist naar het Design District. Downtown Miami is een plaats om te zien en gezien te worden. Hier vind je ook de wolkenkrabbers die het centrum van Miami zo’n herkenbaar aanzien geven. Upper Eastside is een wijk waar veel creatieve mensen zich hebben gevestigd. Artiesten, mode en design zijn hier veel te vinden. Als je hier van houd kan je misschien ook het Vizcaya Museum and Gardens bezoeken. Dit is in 1916 gebouwd als ode aan de Italiaanse Renaissance. Het museum bevat dan ook veel traditionele meubels en kunst. Niet voor niets zul je ook veel toeristische tours vinden in Miami. Het is per slot van rekening een stad die ontzettend veel inkomsten uit het toerisme haalt.
Er is zo ontzettend veel te bezoeken in Miami. The Miami MetroZoo is een dierentuin waarin je bedreigde of vreemde diersoorten kan zien. Ook de moeite waard is het Gold Coast Railroad Museum, de naam spreekt voor zichzelf. Een museum over de geschiedenis en ontwikkeling van het vervoer per trein. Heb je het meer op helikopters, bezoek dan zeker de Global Air Group, waar je Miami vanaf grote hoogtes kan bekijken. Mocht het uitgaan niet bevallen, en ben je meer een Engelse pub gewend, bezoek dan Churchill’s Pub. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in games, bezoek dan zeker GameWorks, een groot games en entertainment centrum. Tenslotte iets typisch voor de dames. De Aventura Mall, een winkelcentrum waar meer dan 250 winkels te vinden zijn. Mochten de mannen dit niet leuk vinden, dan kunnen ze daar ook naar de bioscoop.

Belangrijkste bezienswaardigheden

 • Vizcaya Museum and Gardens – Erg intressant voor de kunstliefhebbers. Gebasseerd op Italiaanse Renaisancce
 • Miami MetroZoo – De plek om wilde en bedreigde diersoorten te bezoeken.
 • Gold Coast Railroad Museum – Erg indrukwekkend treinmuseum. Van de geschiedenis tot de ontwikkeling.
 • Downtown Miami – Deze wij is echt een plek om te zien en gezien te worden. Ook zijn hier de grote wolkenkrabbers te vinden.
 • Aventura Mall – Een winkelcentrum met meer dan 250 winkels, restaurants en een bioscoop.
 • Miami Beach – Een van de bekendste stranden van Miami en Florida. Gegarandeerd lekker weer!
 • Churchill’s Pub – Voor wanneer je een Engels pub in Amerika wilt bezoeken.
 • Global Air Group – Bekijk Miami vanaf grote hoogtes.
 • Gameworks – Ideaal voor de gamers onder ons.
 • Design District – De place to be voor creatieve mensen, artiesten en modieuze mensen.
 • Little Havana – Typische buurt met Latijns-Amerikaanse invloeden. Ook heel erg lekker eten!
 • American Airlines Arena – Gigantisch stadium waar Miami Heat (basketball) speelt.
Orlando

Bezienswaardigheden

Orlando is een stad waar je niet uitgekeken raakt. De zonnige metropool biedt enkele grote attracties, zoals het Walt Disney Resort, Universal Studio’s Resort, SeaWorld Orlando en de Holy Land Experience (een pretpark met Bijbelse thema’s). De grootste bezienswaardigheid is het Walt Disney Resort, een onvoorstelbaar groot complex bestaande uit vier pretparken, twee waterparken en ruim 25 hotels.
Een andere tip is om een van de grote honkbalstadions van Orlando te bezoeken. Orlando is een echte sportstad, met honkbal, football, basketbal en golf als een paar van de belangrijkste sporten. Denk aan beroemde sporters als Shaquille O’Neal en Tiger Woods die beiden uit de beroemde stad komen.

Belangrijkste bezienswaardigheden

 • Walt Disney Resort – de grootste attractie van Orlando en omgeving!
 • Universal Studio’s Resort – de plek waar vele films en series werden opgenomen. Waan je op televisie op de vele nagemaakte sets!
 • Seaworld Orlando – Het Dolfinarium, maar dan nog vele malen groter!
 • The Holy Land Experience – De Bijbelse leer en Efteling komen samen in dit pretpark, een must-see!
 • Amway Arena – Het stadion van de legendarische basketbalclub Orlando Magic.
 • The Florida Mall – Dit winkelcentrum behoort tot een van de grootste winkelcentra van Amerika.
 • Orlando International Fringe Theatre Festival – In het voorjaar is dit theater- en muziekfestival verspreid over de gehele binnenstad van Orlando.