Kaart

Op de kaart van Florida is te zien dat het ligt in de Verenigde Staten van Amerika. De Verenigde staten is een federale republiek in Noord-Amerika, en omvat het District of Columbia en 50 staten, op de kaart is heel duidelijk te zien dat het aan verschillende staten grenst is. De totale landoppervlakte van Florida op de kaart van de Verenigde Staten is relatief klein omdat de Verenigde Staten uit meerdere staten bestaat, en niet alleen uit de kaart van Florida.
Steden

De Verenigde Staten grenst op de kaart van Florida aan het Caribisch gebied. Op de kaart van Florida is de afstand tot Mexico niet ver. Zoals op de kaart te zien is, is Florida de meest zuidelijke staat van de Verenigde staten en het heet ook niet voor niets ‘’The Sunshine State’’.

Afstand in Florida

De afstand van New York naar Los Angeles bedraagt bijna 6000 kilometer. Dat toont aan dat de Verenigde staten een erg groot land is, waarvan de kaart van Florida maar een klein onderdeel is. Onder jurisdictie van de Verenigde Staten vallen: de Commonwealth of Puerto Rico, de Virgin Islands, Guam, Amerikaans Samoa, een aantal kleine, vaak onbewoonde eilandjes in de Grote Oceaan. Op de kaart van Florida zijn deze kleine eilandjes goed zichtbaar.